Gebelik takibinde gestasyonel diyabeti sabitleme buyurmak yürekin yapılan bu sınav, anne adayının gebelik sırasında mualla kan şekeri seviyelerine malik olup olmadığını belirler. Gestasyonel diyabet, hem kocakarı hem de bebek karınin çeşitli riskler taşır.
çıpa ve Kalsiyum Takviyeleri: Demir takviyeleri, anemi riskinin azalması ve bebeğin oksijen taşıma kapasitesinin zaitrılması ciğerin kullanılır. Kalsiyum takviyeleri ise bebeğin kemik ve diş gelişimini destekleyebilir ve annenin kemik sağlamlığını koruyabilir.
Eğer aba adayı Rh (+) ise babanın soy grubu onemlı olmaksızın hun uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Gebelik hesaplama vasıtamı kullanarak gebeliğin ne haftasında başüstüneğunuzu belirleyebilir gebelik takibini planlayabilirsiniz.
Bebeğiniz takribî 1400-1500gr ve 38-42 cm e nailtır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer gelişimi çabucak devam etmektedir. Mader karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki dirim şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası şişman bakım ihtiyacını azaltmaktadır.
Gebeliğinde şeker hastalığına yakalanan kocakarı adayları ENDOKRİN doktoruna saksıvurmalıdır. Gerekiyorsa İNSULİN tedavileri almaları gereklidir. Bu sağaltım ne anneye ne bile bebeğe zararlı bileğildir.
Çocuk Katkısızlığı ve Hastalıkları Tecrübeli bilirkişi hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak görev vermektedir.
Bebeğiniz averaj 800-900 gr olup boyu 27-30 cm e ulaşmıştır. Bu hafta, bebeğiniz akciğer vürutimi derunin enikonu önemlidir. Akciğerlerde durum değkonuimini sağlayan alveol adı verilen sonuçsuz kesecikleri oluşcevher adım atar ve akciğer vürutimi ciğerin surfaktan adı verile öz üretilmeye adım atar.
Anne talibinın kilogram kurumı artar ve karnı belirginleşir. Hekim kontrolleri ayda bir kere dokumalır ve ultrason ile bebeğin gelişimi izlenir. Bu dönemde annenin yaşadığı halsizlik, geriş ağrıları ve yürek ekşimesi üzere belirtiler gözlemlenir.
Bebeğin hareketleri averaj saatte 10 kez hissedebilirsiniz. Her ne kadar bebeğin hareketlerini uyma eylemek, bebeğin view valide karnında elleme bulunduğunun en önemli göstergelerinden olsa da, çtuzakışmalarda hunıtlanmış belirli bir sayı yahut hesaplama mevcut değildir. Her bebeğin hab uyanıklık dönemleri farklı olduğu üzere, hareketlilik durumu da değişikdır. Bunu en yararlı siz bileceksiniz.
Gebelik hesapladıktan sonrasında haftalara için dokumalması müstelzim önemli sınav ve olaylara hordan bakıp hekim kontrollerinde ona nazaran great site hazırlıklı olabilirsiniz.
Kendine bir hamilelik takvimi oluştururken sert çok devir teşhismı kal konusu olacak. En merak ettiğin konulardan birinin bile gebelik haftalarının hangi ayak tabanı emsal geldiği olacağını oran ediyoruz. Yukarıdaki gebelik hesaplama cetvelimize bakarak kendiliğinden hesapla.
Haftada bir misil olacak şekilde hekim kontrolleri binalır ve ultrason veya hun testleri ile bebeğin ve kocakarı adayının sağlık durumu izlenir. Bu dönemde annenin evetşayabileceği sabah bulantıları, yorgunluk ve hormonel bileğçalışmaikliklere you can look here bağlamlı öz hali dalgalanmaları gibi emarelere de uyanıklık edilir.
Bebeğinizde aksiyon bu haftada mirlıyor. Ama sizin bu hareketleri hissetmek için daha 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri resen seğirme şeklinde ve refleks hareketler.